Sprawdzian
Wpisz imię: | | 1 | |
Mam jutro sprawdzian a oto zadania: zad 2. Oblicz: a) Loga √3 = |
| b) 4log4 15 |
| | 4 | |
zad.2 Funkcja f(x) = 2
−x + 3. Oblicz współrzędne punktu przecięcia wykresu funkcji z osią
OY.Określ zbiór wartości i monotoniczności tej funkcji. zad.3.Rozwiąż równanie: 3
2x2−2x+5
3 paź 19:19
5-latek: Zadanie nr 2 . Punkt przeciecia z osia OY ma wspolrzedne (0,y)
| | 1 | |
Zadanie nr3 podpowiedz |
| =3−3 |
| | 27 | |
3 paź 19:34
5-latek: logarytm z przykladu a oblicz z definicji
3 paź 19:36
Wpisz imię: a przykład b ? i druga sprawa jak punkt przeciecia moze miec wspolrzedne ( 0,y) w tym zadaniu ?
bo obliczam a tego sie nie da zrobic
3 paź 19:38
Maja: 4log4 15 = 15
jest taka własność, że aloga b = b
3 paź 19:44
5-latek: Da sie to zrobic

. Narysuj sobie uklad wspolrzednych i zaznacz obojetnie jaki punkt na
osi OY .Zauwaz ze ze ten punkt ma wspolrzedne x=0 i wsolrzedna y np jesli zaznaczysz punkt
P(0,5) to x=0 a y=5
Do wzoru funkcji podsatwiasz za x=0 i wyliczasz y czyli 2
−0+3= 2
0+3= ile
Wiec punkt przeciecia sie z osia OY tej funkcji ma wspolrzedne (0 ,i ta wyliczna)
3 paź 19:57