matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji:
Jacek:
Wyznacz dziedzinę funkcji: f(x)= log
sin
(x−3)+(16+x
2
)
1
2
Totalnie nie czaję, jak sobie poradzić z tym
3 paź 18:54
PW:
coś źle zapisane. Może napisz tak: log
a
b, gdzie a=.... i b=....
3 paź 19:20