nie istnieje argument dla ktorego funkcja f(x)=5x przyjmuje wartosc:
kamczatka: nie istnieje argument dla ktorego funkcja f(x)=5x przyjmuje wartosc:
A.100
B.
3√25
C.
√7
3 paź 17:57
kamczatka: ?
3 paź 18:05
Aga1.:

Zbiorem wartości funkcji f(x)=5x jest R.
Dobrze przepisałeś zadanie?
3 paź 18:11
kamczatka: tak w odpowiedziach mam odpowiedź D.
3 paź 18:12
Monika: D to jest jedyna wartość ujemna, chociaż moim zdaniem i tak należy do dziedziny
3 paź 18:13
Aga1.: To sprawdźmy
to równanie ma rozwiązanie.
Może o argumencie coś jest napisane?
3 paź 18:17
kamczatka: to nie wiem może coś nie tak w tym zadaniu jest.⇒
3 paź 18:20
kamczatka: nie zauważyłem że źle zapisałem 5x powinno być 5x
i teraz rozumiem bo −1 nie należy do wykresu funkcji 5x
3 paź 18:28