Wykres funkcji g(x)=f(x+3) przesunięto o 4 jednostki do dołu, otrzymując wykres
kamczatka: Wykres funkcji g(x)=f(x+3) przesunięto o 4 jednostki do dołu, otrzymując wykres funkcji h.
Naszkicuj wykres funkcji h, a następnie podaj zbiór rozwiązań nierówności h(x)<0
3 paź 17:36
wredulus_pospolitus:
a jak wygląda wykres f(x)
3 paź 17:39
kamczatka:
![rysunek](rys/85434.png)
coś takiego trochę nie wyszło bo to jest funkcja wykładnicza.
tam gdzie kropka to jest x=4 dla y=4
a dla x=0 jest y=1
3 paź 17:45
kamczatka: dobra już sam zrobiłem.
3 paź 17:48
Aga1.:
3 paź 17:50