matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z macierzy: Rozwiązać układ metodą rzędów:
Adam:
Zadanie z macierzy: Rozwiązać układ metodą rzędów: 5x + 2y = 1 ax − y = 3 x + y = 4
3 paź 17:35
PW:
Co to znaczy "metodą rzędów"? − Wyznaczając
rząd
macierzy?
3 paź 17:59