matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie
rozpaczona.:
Oblicz prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń A, B jeśli : P(A)=0,7 P(Bprim)=0,2 P(A∪B)=0,9
3 paź 17:27
Aga1.:
P(B
'
)=0,2 ⇒P(B)=1−P(B
'
)=0,8 zastosuj wzór P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB)
3 paź 17:55