matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole
Jakub:
Witam jak obliczyć pole trójkąta równobocznego w którym wysokość wynosi 3
3 paź 17:15
Mila:
a
√
3
h=
2
a
√
3
=3 /*2
2
a
√
3
=6 /*
√
3
3a=6
√
3
a=2
√
3
Licz pole
3 paź 17:18