Jak mogę to najprościej zapisać:
kamczatka: Jak mogę to najprościej zapisać:
2 paź 21:52
Kostek:
| [212*((2)−2)5]4 | |
| dokończ |
| 26 | |
Mila mówiła żebyś poćwiczył potęgi..
2 paź 21:55
Basia:
| | [(24)3*(14)5]4 | |
= |
| = |
| | (12)−5 | |
| [(24)3*(2−2)5]4 | |
| = ............. |
| (2−1)−5 | |
teraz policz
2 paź 21:55
5-latek: | [(24)3*(2−2)5] | |
| = i jeszcze to policz |
| (2−1)−5 | |
2 paź 22:00
5-latek: Znowu sie gramolilem z pisaniem
2 paź 22:01
kamczatka: ja znam te wzory ale jak jest taki trudniejszy trochę przykład to nie umiem tego zastosować.
2 paź 22:06
Kostek:
Ale to nie jest trudny przykład
2 paź 22:07