Funkcje , powtórz do matury , pomóż , make a difference
Imię czasem nick: Funkcja liniowa f(x)= 3ax−b jest malejącą zaś funkcja g(x)=bx−3a
Jest rosnąca . Wykres funkcji f oraz funkcji g przecinają sie w tyk samym punkcie A
Oblicz odcięta punktu A −obliczylem wyszło A(−1,0)
Wyznacz wzor funkcji g oraz f wiedząc ze wykres funkcji f jest prostopadły do wykresu funkcji
g.
2 paź 21:29
Imię czasem nick: Czekam na pomoc
2 paź 21:31
Imię czasem nick:
3 paź 07:09
Bizon:
| | 1 | |
.. skoro wykresy funkcji są prostopadłe to b=− |
| |
| | 3a | |
Znasz też współrzędne punktu na tym wykresie ... więc w czym problem

?
3 paź 09:32