matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek,stereometria
katerine:
Przekrój osiowy stożka jest trójkatem równobocznym o boku 12.Oblicz objętośc tego stożka. Pomoze ktoś?
2 paź 20:56
isia:
12*
√
3
r=6 , l=12 , H=
= 6
√
3
2
1
V=
π r
2
*H=.........
3
2 paź 21:02
dero2005:
d = 12
d
√
3
h =
= 6
√
3
2
πd
2
*h
V =
= 72
√
3
12
2 paź 21:04