Logarytmy.Proszę o pomoc.
BL: Oblicz wartość wyrażenia :
log675−3log3+2log2
Proszę o rozwiązanie tego krok po kroku.
2 paź 20:50
Kostek:
...=(√2)2
2 paź 21:13
isia:
| | 675*4 | |
..= log |
| = log100=2 |
| | 27 | |
2 paź 21:14
Basia: oj............................
log675 − 3log3 + 2log2 =
log675 − log3
3 + log2
2 =
log675 − log27 + log4 =
| | 675*4 | | 225*4 | | 75*4 | |
log |
| = log |
| = log |
| = log(25*4) = log100 |
| | 27 | | 9 | | 3 | |
coś w zapisie nie zagrało, bo wynik w porządku
2 paź 21:15
BL: DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM!Miałam błąd rachunkowy i przez to mi nie wychodziło.
2 paź 21:21
isia:
2 paź 21:22