Funckje
Kasia: funkcja f jest zapisana za pomocą wzoru f(x) = x2−6x2+9/√1−(x+1)
2 paź 19:18
Basia: no to nich sobie będzie tak zapisana skoro lubi
2 paź 20:00
bezendu:
| | (x−3)2 | |
f(x)= |
| no i co z tym ? |
| | √1−(x+1) | |
2 paź 20:01
Kasia: Wyznacz miejsca zerowe,nie dopisałam reszty
2 paź 21:38
Kostek:
No to ustal dziedzinę i zobacz czy x=3 należy do D
2 paź 21:39
5-latek: dziedzina
1−(x+1)>0 i wyznacz x
2 paź 22:06
Basia:
zdaje mi się, że 1−(x+1) = −x
ale może się mylę

czy to nie miało być np.
√1−(x+1)2 albo coś w tym rodzaju ?
2 paź 22:16
5-latek: Basiu nie licze tylko pokazuje jak wyznaczyc

ale −x>0 to x<0 no chyba ze ja sie
myle bo juz pozno i trzeba spac
2 paź 22:23