matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
DeDee:
Rozwiąż równanie x
7
−17x
5
+16x
3
=0
2 paź 19:03
DeDee:
up
2 paź 19:21
ZKS:
Spróbuj sam. Od czego byś zaczął.
2 paź 19:23
isia:
x
3
(x
4
−17x
2
+16)=0 x
3
(x
2
−16)(x
2
−1)=0 teraz już dokończ samodzielnie
2 paź 19:25