matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
asa:
log
2
x
2
− 4≠ 0 gdy
2 paź 18:52
ZKS:
Dla x ≠ 0 jest sens liczbowy. log
2
x
2
− 4 ≠ 0 2log
2
|x| = 4 log
2
|x| = 2 Dalej potrafisz chyba.
2 paź 18:59
ZKS:
Oczywiście zgubiłem
≠
zamiast
=
.
2 paź 18:59