Wykres
Równina: Proszę o pomoc

Naszkicuj wykres funkcji:
f(x)=|x
2+2x|−4
więc
x
2+2x≥0 v x
2+2x<0
| | ⎧ | x2+2x−4 dla x∊(−∞;2>u<0;+∞) | |
| f(x)= | ⎩ | −x2−2x−4 dla x∊(−2;0) |
|
liczę wierzchołki dla 1) w=(−1,5) 2)w=(1;5)
gdzie mam błąd, co jeszcze trzeba uwzględnić
2 paź 18:10
5-latek: Masz naszkicowac wykres wiec tak
1. Narysuj wykres funkcji f(x)=x2+2x liczysz miejsca zerowe x2+2x=0 to x(x+2)=0 to x=0 lub
x=−2 i wierzcholek(policz sama i rysujesz wykres
2 nakladasz na to wartosc bezwzgledna czyli to co jest pod osia OX odbijasz symetrycznie nad
os OX i masz wykres f(x)=|x2+2x|
3. Obnizasz wykres f(x)=|x2+2x| o 4 jednostki w dol czyli o wektor [0,−4] i mas z wykres
f(x)=|x2+2x|−4
2 paź 18:21
Równina: Ok, dziękuję za pomoc

Już mam dobrze...
2 paź 18:30
5-latek: TO dobrze jak dobrze
2 paź 18:36