matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadanie.
anonimek :
4|x−3|+5=13
2 paź 17:24
Aga1.:
4Ix−3I+5=13 4Ix−3I=8 //:4 Ix−3I=2 x−3 =2 v x−3=−2 dokończ
2 paź 17:27
krystek:
Dla: x<3 masz 4[−(x−3)]+5=13 x≥3 masz ....
2 paź 17:28