matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktosiek łosiek:
mam 2 zadania
(n−k)!
1)
(n−k−1)!
2) udowodnij właśność symbolu newtona
n
k
n
n−k
=
2 paź 16:23
Kaja:
(n−k)*(n−k−1)!
1.
=n−k
(n−k−1)!
n!
n!
2. P=
=
(n−(n−k))*(n−k)!
k!*(n−k)
n!
L=
(n−k)!*k!
L=P
2 paź 16:35
ktosiek łosiek:
a jeszcze takie coś
n+1
k+1
n
k
n
k+1
=
+
n
n+1
n
k
n−k
=
*
k+1
2 paź 17:08