zapisz w postaci iloczynu
Pawlak: Cześc mam z tym problem.
Zapisz wyrażenie w postaci iloczynu:
1 + sinα + cosα
2 paź 16:22
Pawlak: Mógłby ktoś pomóc?
2 paź 16:42
Mila:
Tak, za chwilę.
2 paź 16:47
Mila:
| | π | |
1+sinx+cosx=1+sinx+sin( |
| −x)= |
| | 2 | |
| | π | | √2 | | π | |
=1+√2cos(x− |
| )= √2*( |
| +cos(x− |
| ))= |
| | 4 | | 2 | | 4 | |
| | π | | π | | x | | π | | x | |
=√2*(cos |
| +cos(x− |
| ))=2√2cos |
| *cos( |
| − |
| ) |
| | 4 | | 4 | | 2 | | 4 | | 2 | |
2 paź 17:10
Pawlak: Dzięki za pomoc.
2 paź 17:12