matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
Magda:
1
√
7
π
cosα−cosβ, jeśli sinα=
, sinβ=
i α,β∊(
, π)
3
5
2
2 paź 09:25
Bogdan:
Dla drugiej ćwiartki: cosα < 0 i cosβ < 0 cosα =
√
1 − sin
2
α
= ... cosβ = ... (analogicznie jak cosα)
2 paź 09:34