funkcje wymierne
Olga: | | 2 | |
Oblicz odległość między punktami przecięcia prostej y=2x z hiperbolą y= |
| |
| | x | |
1 paź 23:26
zOŚKA: zACZNIJ OD ZNALEZIENIA TYCH PUNKTÓW
1 paź 23:28
Aga1.:

x
2=2
2+4
2
1 paź 23:29
zOŚKA: | | 2 | |
tzn. rozwiąż równanie 2x= |
| przy zał, x≠0 |
| | x | |
1 paź 23:29
zOŚKA: Otrzymasz x=−1 lub x=1
czyli punkty A=(−1−2) i B=(1,2) i ze wzoru na dł wektora AB ( czy jak wolisz odcinka)
1 paź 23:32
Olga: ale jak to zrobić?
1 paź 23:32
Olga: ok dziękuję bardzo
1 paź 23:33
zOŚKA: AB=√(1−(−1))2+(2−(−2))2
1 paź 23:33