Wykres
koles: Punkt A=(−0,5;2) należy do wykresu funkcji wykładniczej f(x)=ax. Znajdź liczbę a. Podaj te
wartości parametru m, dla których równanie |f(x+1)−3|=m ma dwa rozwiązania przeciwnych znaków.
1 paź 22:13
Aga1.: Oblicz a z równania
2=a−1/2
1 paź 22:20
koles: czyli a wychodzi 0.25?
1 paź 22:23
5-latek: | | 1 | |
tak bo ( |
| )−1/2=41/2=√4=2 |
| | 4 | |
1 paź 22:43
kiro: a druga czesc jak zrbic?
1 paź 22:55
5-latek: Niestety nie pomoge bo nie umiem tu rysowac .
Moze
Mila lub
Eta narysuja .
1 paź 22:58
Aga1.:

| | 1 | |
Wykres funkcji y=( |
| )x przesuń o wektor [−1,−3] |
| | 4 | |
Narysuj wykres z wartością bezwzględną (kolor fioletowy)
Znajdź punkt przecięcia z osią OY.
Narysowałam prostą y=m tak,że podane równanie ma 2 rozwiązania przeciwnych znaków.
(takich prostych jest nieskończenie wiele)
Podaj odp.
1 paź 23:16