Wykres funkcji
kkcn: Wykres funkcji g(x)=f(x−3) przesunieto o 4 jednostki do dolu otrzymujac wykres funkcji g
naszkicuj wykres funkcji h a nastepnie podaj zbior rozwiazan nierownosci h(x)<0
1 paź 21:53
Kostek:

zielony to y=x−3
czerwony y=(x−3)−4
Odczytaj teraz i podaj odpowiedź
1 paź 21:56
matyk: a h co to za funkcja?
1 paź 21:56
Basia: ale tam jest g(x) = f(x−3) a nie g(x) = x−3
a o f(x) ani słowa
1 paź 21:57
kkcn: czyli x∊(−∞.7)?
1 paź 21:59
Kostek:
f(x)=x umownie nie tak będzie
1 paź 22:00
kkcn: f(x)=a4
1 paź 22:00
kkcn: f(x)=ax przepraszam
1 paź 22:00
Basia: ot i masz
Kostek umowę
1 paź 22:05
matyk: a o funkcji h co wiemy? czy to pomyłka?
1 paź 22:07
Kostek:
Skoro nie podał dobrze treści zadania to ja wybrałem taką funkcję
1 paź 22:08
Aga1.: I funkcja f(x) też niepewna
1 paź 22:17