potęgowanie
michał: Witam,
(2)
5*(3)
5=

7776?
1 paź 21:19
Basia: masz to liczyć (nie wierzę) ? czy zapisać w postaci jednej potęgi ?
25*35 = (2*3)5 = 65
1 paź 21:21
Kaja: 65=7776
1 paź 21:21
matyk: =6
5=7776
1 paź 21:21
michał: dzięki!
3√√3 =?
1 paź 21:23
1 paź 21:24
matyk: miało być 316
1 paź 21:24
Basia:
= ((31/2)1/3 = 31/6 = 6√3
1 paź 21:24
Aga1.: 3√√3=6√3=31/6
1 paź 21:25
michał: | | 1 | |
6√3 i to jest inaczej 3 |
| ? |
| | 6 | |
1 paź 21:27
michał: ok dzięki bardzo!
1 paź 21:27
5-latek: 6√3=31/6
1 paź 21:28
michał: 4 do potęgi jedna druga
1 paź 21:32
matyk: 2
1 paź 21:33
5-latek: Wzor a1/n=n√a wiec 41/2=
1 paź 21:35
michał: | 615 | |
| = 6 5, tak  |
| 610 | |
1 paź 21:51
matyk: tak
1 paź 21:51
michał: dzięki!
1 paź 21:52
michał: (3)6:(7)6 = ?
1?
1 paź 21:59