po mo cy!!!! właściwości dotyczące logarytmów:
andrew:
oblicz stosując twierdzenia i właściwości dotyczące logarytmów:
log 5 3
a) 3 + log 25
3 5
b) log8 − log5 + log 10 − 3 log2
1 paź 21:05
5-latek: b=1−log5 zauwaz ze 3log2=log23=log8 log10=1
w a nie wiem co pierwsze oznacza ale ten drugi logarytm
log5253=log5(52)3=log556=6*log55=6*1=6
1 paź 21:14
PW:
a) 3log35 = 5 (jest to po prostu definicja logarytmu o podstawie 3 z 5):
log35=x ⇔ 3x=5
1 paź 21:48
andrew: nic z tego nie kumam
1 paź 21:49
matyk: nie było definicji na lekcji?
1 paź 21:50