matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pięć początkowych wyrazów diągu danego wzorem ogulnym i rekurencyjnym
andrew:
wyznacz pięć początkowych wyrazów ciągu danego wzorem ogólnym i rekurencyjnym 3n−1 an= −−−−−− n+1 1 n+3 an = (−1) * −−−−− n
1 paź 20:19
irena_1:
3−1
1
a
1
=
=
4
2
6−1
a
2
=
=1
5
9−1
4
a
3
=
=
6
3
12−1
11
a
4
=
=
7
7
15−1
7
a
5
=
=
8
4
1 paź 20:56
irena_1:
1
a
1
=(−1)
2
*
=1
1
1
1
a
2
=(−1)
3
*
=−
2
2
1
1
a
3
=(−1)
4
*
=
3
3
1
1
a
4
=(−1)
5
*
=−
4
4
1
1
a
5
=(−1)
6
*
=
5
5
1 paź 20:58