Prosze o pomoc.
Fizyka: Kamień o masie 20 dag rzucono z wysokości 10 m nadając mu szybkość początkową 4m/s.
Oblicz energię kinetyczną kamienia na wysokości 2m i szybkość, z którą uderzy o powierzchnię
ziemi.
1 paź 18:56
cgvhbj: ⋀∊∫ΩΔ∞
1 gru 18:45
dupsko: wu wu uw wu≥⇔≠∑∑∑
12 gru 22:02
dupsko: jebac policje
12 gru 22:03
dupsko: ogor to pizda
12 gru 22:03
Loczek: Serio ludu.... właśnie próbuje to rozwiązać...
Powinno to wyglądać jakoś tak:
Ep1=Ep2−Ek czyli:
mgh=mg 0,4h + mv
2/2
Występuje 0.4 h bo wysokosc łączna to 10 a h2=4 wiec2 odcinek ktory liczmy to 0.4h
Jak na razie tyle nwm co dalej.. moze pomogłem...
3 lis 20:57