Liczba 10^1^0*10^1^0 jest równa:
kamczatka: Liczba 1010*1010 jest równa:
wychodzi 1020
ale w odpowiedziach mam że to 10010 to jak to obliczyć żeby taki wyszedł?
1 paź 17:53
kamczatka: po prostu 10*10 się mnoży?
1 paź 17:54
Garth:
1010 * 1010 = (102)5 * (102)5 = 1005 * 1005 = ...
1 paź 17:57
jakubs: 10010=(102)10=1020
1 paź 17:58
Aga1.: 1010*1010=1020=102*10=(102)10=10010
1 paź 17:58
Basia:
kamczatka dobrze Ci wyszło
to jest 1020, ale dalej:
1020 = 102*10 = (102)10 = 10010
1 paź 18:00
5-latek: Jest taki wzor an*am=an+m
1 paź 18:01