matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia
scape:
x
6
− 4x
5
+ 4x
4
= 0 jak to mogę rozłożyć ?
1 paź 16:54
Basia:
wyłącz x
4
przed nawias
1 paź 16:54
scape:
dzięki
1 paź 17:06
Kostek:
x
4
(x
2
−4x+4)=0 x
4
(x−2)
2
=0 x=0 lub x=2
1 paź 17:06