matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
gimo:
Oblicz wartość funkcji:f(x)=
4−x
3x
dla argumentu x=−2
1 paź 12:53
matyk:
wstaw za x liczbę −2
1 paź 12:53
gimo:
Wyszło mi f(−2)=−1 czy to koniec
1 paź 12:59
matyk:
tak
1 paź 13:02