matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż liczę niewymierną x
Aga13:
a)
√
111
+x= b) 2x/(π+3) Wskaż liczbę niewymierna x , aby wartość wyrażenia była liczba wymierna
1 paź 11:58
Basia:
(a) np. x = −
√
111
(b) np. x = π+3
1 paź 12:01
Aga1.:
a) x=−
√
111
b) x=π+3
1 paź 12:01