matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbieznosc jednostajna
jewka:
Zbadaj zbieżność jednostajna ciągu funkcyjnego f
n
(x)=
3x
2
+n
x
2
+n
1 paź 11:34
Basia:
3x
2
+n
2x
2
+x
2
+n
2x
2
=
=
+ 1
x
2
+n
x
2
+n
x
2
+n
może teraz będzie łatwiej ?
1 paź 12:04