matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzgledna
miśka:
⎧
I2x−yI = 3
⎩
x+2y =1
30 wrz 22:53
dingo:
Rozwiąż układy: {2x−y=3 { 2x− y= −3 { lub { {x+2y=1 { x+2y=1
30 wrz 23:00
matyk:
wyznacz z drugiego x lub y i wstaw do pierwszego. Potem rozwiąż równanie z wartością bezwzględną.
30 wrz 23:00