Liczba U{36^5*216^1^0}{3^4^0} jest równa:
kamczatka: | | 365*21610 | |
Liczba |
| jest równa: |
| | 340 | |
Odp to2
40
30 wrz 22:17
Mila:
Rozpisuj 36 i 216 na potegi.
30 wrz 22:19
dingo:
| 210*310* 230*330 | |
| =...... |
| 340 | |
30 wrz 22:21
dingo:
2 sposób
| 610*21610 | | 6*216 | |
| = ( |
| )10= 1610= 240 |
| 8110 | | 81 | |
30 wrz 22:28
dingo:
3 sposób:
| 610*630 | |
| = 210 *230= 240 |
| 310*330 | |
30 wrz 22:31
dingo:
4 sposób:
| 610*630 | | 640 | | 6 | |
| = |
| =( |
| )40= 240 |
| 340 | | 340 | | 3 | |
30 wrz 22:35
dingo:
Wystarczy?
30 wrz 22:35
kamczatka: czemu 340 to 8110 ?
1 paź 17:32
Mila:
8110=(34)10=340
1 paź 17:34