Liczba (2,2)^1^1*5^1^1 jest równa:
kamczatka: Liczba (2,2)11*511 jest równa:
30 wrz 21:13
Mila:
To chyba test wyboru:
teraz dokończ i wybierz odp.
30 wrz 21:16
kamczatka: Odpowiedź to 1111
ale co to dało że na ułamek się zamieni ?
30 wrz 21:19
kamczatka: 1111
30 wrz 21:19
dero2005:
ax*bx = (a*b)x
2,211*511 = (2,2*5)11 = 1111
30 wrz 21:20
kamczatka: a taki przykład:
30 wrz 21:24
Mila:
Albo korzystasz z tego co podał
Dero
Albo tak
| | 11 | | 1111 | |
( |
| )11= |
| *511=upraszczasz i masz 1111 |
| | 5 | | 511 | |
30 wrz 21:24
Mila:
(√55/11)55=(√5)55
30 wrz 21:26
kamczatka: dobra dzięki.
30 wrz 21:27
Mila:
Popracuj nad potęgami.
30 wrz 21:30