matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
karolina:
wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 6 i tworzy z krawędzią boczną kąt 30 stopni oblicz objętośc
30 wrz 20:00
dero2005:
H = 6
H
= ctg30
o
=
√
3
d
2
2
d =
H
√
3
= 4
√
3
3
d
√
2
a =
= 2
√
6
2
a
2
*H
V =
= 48
3
30 wrz 21:30