Liczba [(p{2}^{p{2}}]^{p{2}} jest równa:
kamczatka: Liczba [(√2)√2]√2 jest równa:
myślałem że 2√2 ale to wynik to 2
30 wrz 20:00
Kostek: bo
√2*
√2=2
(
√2)
2=2 ot całe zadanie
30 wrz 20:01
kamczatka: ale 2 razy trzeba pomnożyć przez √2 ?
30 wrz 20:03
ella: √2√2*√2=√22=2
30 wrz 20:04
Garth:
(ab)c = ab*c
30 wrz 20:04
Kostek:
ella przecież napisałem to samo
30 wrz 20:05
kamczatka: aha
30 wrz 20:05
Lorak: musisz znać wzory na potęgowanie:
ten tutaj to:
(ax)y = axy
30 wrz 20:06
ella: przepraszam, nie zauważyłam a poza tym niektórzy wolą mieć wszystko dokładnie rozpisane
30 wrz 20:06
kamczatka: znałem ten wzór ale jakoś te nawiasy mnie zmyliły
30 wrz 20:06