Funkcja
Równina: Proszę o pomoc

funkcja g(x)=||2−x|−2|
Jak uwzględnić w zapisie 2. wartości bezwzględne

Rozpisać najpierw 2−x≥0 i 2−x<0, a później co? Mógłby ktoś napisać?
30 wrz 19:42
Kostek:

f(x)=||x−2|−2|
30 wrz 19:44
Równina: a zapisać jak?
30 wrz 19:50
5-latek: jesli to ma byc wykres to
1. narysowac wykres y=2−x i nalozyc na to wartosc bezwzledna to znaczy to co pod osia OX
odbijasz nad os Ox i masz wykres y=|2−x|
2. Teraz y=|2−x| przesuwasz o 2 jednostki w dol czyli o wektor [0 ,−2] i dostajesz wykres
y=|2−x|−2 i na to nakladsz wartosc bezwzledna czyli to co pod osia OX odbijasz nad os Ox i
masz wykres g(x)=||2−x|−2|
30 wrz 19:52
Kostek:
rysujesz |x| przesuwasz o 2 jednostki w prawo następnie o 2 jednostki w dół i to co pod osią
odbijasz nad oś

Teraz jasne ?
30 wrz 19:53
Kostek:
Równina rozumiesz ?
30 wrz 19:59
Równina: Przepraszam, chwilę mnie nie było

Rysowanie wykresu rozumiem

Tylko, czy np. na maturze rysunek wystarczy czy trzeba coś dopisać pod spodem, jakieś
obliczenia
30 wrz 20:19
Kostek:
Jakie obliczenia

skoro umiesz rysować wykres funkcji to wiesz, że tam nie ma żadnych
obliczeń
30 wrz 20:20
Równina: no, np. wartość bezwzględną zapisać, że 2−x ≥0 i 2−x<0 itd.
30 wrz 20:20
Równina: może to masło maślane, dobra rysuje i nic nie zapisuję
30 wrz 20:21
Kostek:
Nie nie nie nie...
30 wrz 20:21
Równina: Ok, dziekuję za cierpliwość
30 wrz 20:26
Kostek:
Nadal robisz tą kiełbasę ?
30 wrz 20:26
Równina: Na razie zbiór z Nowej Ery, bo mamy w szkole

Kiełbasę częściowo, czyli kilka zadań na
tydzień

Jeszcze z Pazdro trochę zadań.
Na Kiełbasie się trochę załamałam, więc w pewnym momencie nie robiłam nic.
I z tej strony prawie wszystko
30 wrz 20:30
Równina: Jednak ktoś pamięta że robiłam Kiełbasę
30 wrz 20:30
Kostek:
Ty masz w szkole poziom roz ?
30 wrz 20:31
Równina: Tak, tylko trochę od niego odbiegam
30 wrz 20:32
Równina: Albo inaczej, nadrabiam zaległości
30 wrz 20:32
Równina: a Ty
Kostek jesteś maturzystą?
30 wrz 20:34
Kostek:
Tak
30 wrz 20:34
Równina: Tylko pewnie na 100% piszącym maturę rozsz.

A na Diamentowy Indeks AGH startujesz?
30 wrz 20:36
Kostek:
Nie,bo nie mam zamiaru iść na AGH

Masz gadu, nie chcę tu spamować ?
30 wrz 20:39
Równina: jeszcze mam

tylko kto go skasuje?
30 wrz 20:41
Kostek:
Administratorzy strony
30 wrz 20:43
Równina: --- skasowany ---
proszę o skasowanie
30 wrz 20:44