matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczbę x przedstaw w postaci a do potęgi w, gdzie a należy do N.
koniczyna:
3
81 do potęgi−
*
√
12
4
3
√
72
30 wrz 17:56
Janek191:
81
−
3
4
*
√
12
( 3
4
)
−
3
4
*
√
4*3
=
=
3
√
72
3
√
72
3
−3
* 2
√
3
3
−3
*2 *3
0,5
=
=
=
3
√
72
( 8*9)
1
3
3
−2,5
*2
2* 3
−2,5
=
=
=
8
1
3
* ( 3
2
)
1
3
2*3
2
3
3
−
5
2
=
= 3
−
5
2
−
2
3
= 3
− 15 − 4
6
=
3
2
3
= 3
−
19
6
30 wrz 18:53