wartość bezwzględna
misia: bezwzględnej walki ciąg dalszy: I x + I x−1 I I = I x+1 I
29 wrz 21:19
Basia:

niebieska: y = |x + |x−1||
czerwona: y = |x+1|
spróbuj pokombinować jak do tego dojść
29 wrz 21:23
Aga1.: Ix+Ix−1II=Ix+1I
x+Ix−1I=x+1 lub x+Ix−1I=−x−1
Ix−1I=1 Ix−1I=−2x−1
x−1=1 v x−1=−1 dla x≥1
x=2 v x=0 x−1=−2x−1
x=0 ∉<1,∞)
Dla x<1
−x+1=−2x−1
x=−2
29 wrz 21:36
misia: Dziękuję! rozwiązałam to tak jak Aga1. Rozwiązanie Basi to jak olśnienie

nie miałam takiego
wyobrażenia o tym równaniu. Dzięki Dziewczyny
29 wrz 21:46