matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm, Oblicz
Sarna:
log
0,4
15,625
29 wrz 20:00
Sarna:
Help
29 wrz 20:08
PW:
Z definicji: log
0,4
15,625 = x ⇔ 0,4
x
=15,625
2
5
(
)
x
=15+
5
8
2
125
(
)
x
=
5
8
2
5
(
)
x
=(
}
3
5
2
Już wiesz jak dalej?
29 wrz 21:57