matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedziały
ola:
Dane są przedziały: A = (– ∞, 5), B = <–6, 10>,C = (–1, 2>Wyznacz zbiór (A ∩ B) \ C.
30 wrz 12:40
Bogdan:
A∪B = (−
∞
, 10> (A∪B) \ C = (−
∞
, −1>∪(2, 10>
30 wrz 13:04