Ostrosłup prawidłowy trójkątny
Miki: Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego wysokość ma długość 6, a krawędź
boczna jest nachylona do płaszczyzny pod kątem 25 stopni.
Proszę o wytłumaczenie
29 wrz 17:10
Basia: do płaszczyzny czego ? podstawy ? i na pewno pod kątem 25o ?
29 wrz 17:11
Miki: sorki przeoczyłem słowo.. Do płaszczyzny podstawy. Tak pod kątem 25 stopni
29 wrz 17:13
Miki: Pomoże ktoś?
29 wrz 17:20
dero2005:

H = 6
| | 6 | | a√3 | |
R = |
| = 12,86 = |
| |
| | 0,4663 | | 3 | |
a = 22,27
29 wrz 20:11
Miki: dzięki
1 paź 10:02