wartość bezwzgledna
Szymaa: pomóżcie.. Naszkicuj wykres funkcji i określ zbiór wartości:
f (x) = √25+10x+x2 − I x−2 I
Podaj liczbę rozwiązań dla równania f(x) = m w zależności od parametru m. Naszkicuj wykres
funkcji g(m), która parametrowi m przyporządkowuje liczbę rozwiazań równania f(x)=m
Proszę o pomoc..
29 wrz 15:55
5-latek: f(x)=√25+10x+x2−|x−2|
f(x)=√(x+5)2−|x−2|
f(x)=|x+5|−|x−2| teraz rysuj ta funkcje
29 wrz 16:00
Technik:

f(x)=|x+5|−|x−2| dalej już prosto
29 wrz 16:00
luki: 0,4(6)=
29 wrz 16:03
Szymaa: Ale co z tym parametrem m?
29 wrz 16:04
29 wrz 16:05
5-latek: Rysujes prosta y=m i przesuwaz ja wzdluz osi OY i patrzysz intesywnie w ilu miejscach i w
jakim przedziale wykres y=m przetnie wykres f(x)=y=|x+5|−|x−2|
29 wrz 16:08
Szymaa: Dzięki! panikuję za każdym razem. gdy widzę 'parametr m'..
29 wrz 16:27