matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania i nierówności
asia:
b) x
3
−3x
2
−4x+12>0
30 wrz 11:49
M:
6 maj 06:04
Podstawy Geometrii:
x
3
−3x
2
−4x+12>0 x
2
(x−3)−4(x−3)>0 (x−3)(x
2
−4)>0 (x−3)(x−2)(x+2) >0 Pierwiastki pojdyncze x=3 x=2 x=−2 x∊(−2,2)U(3,
∞
)
6 maj 11:06
N:
Masz radochę
Powinieneś botowi
M
postawić
6 maj 11:33