matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaż równanie
werQ:
Rozwiaż równanie x
3
+7x
2
−4x−28=0
29 wrz 12:58
ICSP:
x
3
+ 7x
2
− 4x − 28 = 0 x
2
(x+7) − 4(x+7) = 0 (x
2
− 4)(x+7) = 0 Dokończ już samodzielnie
29 wrz 12:59