matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Weta:
Oblicz; 8
2−log
2
9
nie wiem kompletnie, co z tym zrobić. zrobiłam coś takiego; (2
3
)
2−log
2
9
= 2
6−log
2
9
ale to prawdopodobnie jest źle
29 wrz 12:20
ICSP:
otóż
8
2
64
64
64
8
2 − log
2
9
=
=
=
=
8
log
2
9
2
3log
2
9
9
3
729
29 wrz 12:42