Fizyka
asd: Witam, mam problem z fizyki, a ściślej mówiąc z dynamiki−pędu. Na zdjęciu widnieje równość,
której nie mogę zrozumieć. Dp=p2−p1=p2+(−p1)=p2+p2=2p
2
Nie mam pojęcia dlaczego pęd2+(−p1) po znaku równości jest na plusie

?
http://i.imgur.com/WPRxCJh.jpg
28 wrz 20:57
asd: up
28 wrz 21:44
Trivial: A czego konkretnie nie rozumiesz? Co jest na plusie?
28 wrz 21:46
Trivial: Zacząłem odpisywać przed podbiciem tematu, żeby nie było.
28 wrz 21:46
asd: no nie rozumiem dlaczego p1 zamienia się w p2 ;<
29 wrz 12:56
asd: up
29 wrz 15:32