matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
xxx:
Punkty A=(2,13) i B=(−1,−5) należą do wykresu wielomianu W(x)=ax
2
3−x
2
+bx+1. Oblicz a i b Kompletnie tego nie umiem..
28 wrz 18:26
Mila:
W(2)=13 i w(−1)=−5 Podstaw za x i rozwiąż układ równań.
28 wrz 18:31