Wykres funkcji f(x)=U{3}{x} określonej w zbiorze (0;+∞) przesunięto wzdłuż osi O
kamczatka: | | 3 | |
Wykres funkcji f(x)= |
| określonej w zbiorze (0;+∞) przesunięto wzdłuż osi OX o 4 jednostki |
| | x | |
w prawo, otrzymując wykres funkcji g. Rozważmy prostokąty, których dwa wierzchołki należą do
prostej o równaniu x=4, a jeden należy do wykresu funkcji g. Uzasadnij że pola rozważanych
prostokątów są równe.
Aga1.:

Z mojego rysunku wynika,że pole zielonego prostokąta nie jest równe polu prostokąta różowego.
(chyba,że nie zrozumiałam treści zadania)