a)log4 9 * log278
b) log32 *log43 *log54* log65
c) log(tg 40o)+log(tg50o)
| log2 9* log6 9 | ||
d) | ||
| log2 9 − log6 9 |
| log2 9 | log2 8 | |||
a) log4 9 * log27 8 = | * | = | ||
| log2 4 | log2 27 |
| 2 * log2 3 | 3 | |||
= | * | = 1 | ||
| 2 | 3log2 3 |
| log6 2 | log6 3 | log6 4 | log6 5 | |||||
= | * | * | * | = log6 | ||||
| log6 3 | log6 4 | log6 5 | log6 6 |
| log2 9 * log6 9 | ||
d) | = | |
| log2 9 − log6 9 |
| ||||||||||||||
= | = | |||||||||||||
|
| ||||||||
= | = | |||||||
|
| 2 | |
= 2 | |
| log3 6 − log3 2 |